söndag 28 augusti 2011

Dagen idag är en söndag

Jag har blandade känslor inför måndag och ny arbetsvecka. Jag är lite orolig över att tempot kommer att skruvas upp ytterligare. Min chef är nämligen väldigt bra på att forcera och lägga på mer och mer jobb, och så slänger hon in ett "du får bromsa mig när det går alldeles för fort" mitt i en mening och man får vara väldigt lyhörd för att ens uppmärksamma det. Och så får man vara väldigt snabb för att få inflikat ett "ja, det går för fort för mig", man kommer inte ens till att börja tänka tanken. Och om man lyckas kasta ur sig hela "ja, det går för fort mig mig" får man antingen ingen reaktion på att hon skulle hört, eller så får man en blick som säger allt annat än "Bra jobbat, Agneta".

Fan.

Och eftersom jag är en bråttomperson som ska göra allt så himla snabbt jämt och ständigt, så är det väldigt tacksamt att vara min chef och slänga på mig mer och mer jobb! 

Och eftersom jag är inte bara en bråttomperson utan även en jagskavarasåhimladuktighelatiden-person så säger jag ju ja och okej och självklart, när jag får mer och mer jobb. 

Varför har jag så himla svårt att säga nej? Eller säga nu går det lite för fort för att jag ska hänga med.

Jag har en del att jobba på. Och jag har en del att jobba med. Därför längtar jag inte till i morgon. Därför längtar jag till fredag...

När ska jag ändra på det? 
Hur länge ska jag ha det så här? 
Tills jag går in i väggen igen?
       .

7 kommentarer:

 1. Nej, ingen vägg! Usch, det låter inte bra, men det kunde varit mitt eget inlägg tyvärr. Stress och hjärtklappning och ångest på söndag. Det finns väl ingen arbetsgivare som tjänar på det?!

  SvaraRadera
 2. Svaret är enkelt: Om du inte lär dig att säga nej så går du in i väggen... SÅ är det bara... Du får nog gå i skola eller nåt, bli lite förbannad ibland. Jag lovar att om du hade lite skinn på näsan och visade var gränsen går så skulle din chef restektera dig hur mycket som helst istället för att utnyttja dig. Jag lovar att det är inte farligt att säga nej ibland och har du gjort det en gång så blir det lättare sen.
  STÅ PÅ DIG TJEJEN!!!

  SvaraRadera
 3. Say after me: NEJ NEJ NEJ!

  Det enda som funkar. Så länge du inte säger NEJ kommer din chef fortsätta att dra upp tempot.

  SvaraRadera
 4. Inte bra när man börjar närma sig den där hemska väggen. Fast du verkar ju vara medveten om det samtidigt, så det är nog ingen överhängande fara. Men ändå, är det värt det...

  SvaraRadera
 5. Så igenkännande. Men jag håller på för fullt att träna mig på att säga nej. Goda argument brukar hjälpa till att slippa mer jobb.

  SvaraRadera
 6. Mallgrodan: Nej, det finns igen som tjänar på det. Därför sitter jag nu och slappar i soffan och övar på att säga nej i morgon.

  Renée: Jag vet. Jag ska verkligen öva på att verkligen säga NEJ. För min hälsas skull

  Nilla: I know... jag ska bli bättre på att säga nej.

  Glimraskimra: Jag känner att jag måste bromsa, och det nu!

  Chrissan: Det är inte lätt att säga nej, när man inte är van. Men jag ska lära mig.

  SvaraRadera
 7. Hur väl jag känner igen mig! Inatt kommer jag att ligga sömnlös en stor del av tiden och fundera över vad jag bäst bör ta tag i först imorgon bitti på jobbet och över allt jag inte får glömma...typ. Jag älskar mitt jobb, men det är inte bra när negativ stress kryper på, om man kunde släppa lite på det där att man ska vara så himla duktig, effektiv och snabb.
  Vi måste nog lära oss hur man bromsar.

  SvaraRadera