torsdag 4 augusti 2011

En dag...

Just nu är jag så trött att jag bara vill lägga mig ner i soffan och dö ett par timmar eller tills klockan sex i morgon bitti. Men jag har lite att stå i. Men middag får mina barn klara sig utan idag. Vi överlever utan lagad mat en kväll.

Dagen idag har gått i en rasande fart. Tyvärr blev det superstressigt när jag skulle gå hem, eftersom jag tog på mig lite för mycket jobb på eftermiddagen. Gaaaaah. Sprang till bussen, hukade mig för att inte riskera att få flaskor kastade i huvudet (där AIK-fansen satt och fyllnade till i väntan på kvällens match)... för att väl på busshållplatsen upptäcka att det inte gick någon buss 17.15. Vafaaaaaa...? Det har det väl alltid gjort tidigare? Fick således stå och vänta en kvart helt i onödan. Men jag fick njuta av ljudet av en hoovrande (heter det så?) helikopter, skönsång av AIK-fans (Hata hata hata Göteborg) som tågade förbi. Vad fula och töntiga de var på nära håll. Stora och skrämmande i flock (hoppas de själva, antar jag) men finniga, fjuniga och fula i verkligheten.

Poliserna som eskorterade dem var däremot snygga. Manliga, vältränade, välvårdade och i mina ögon hjältar. Snygga! Men vad de måste svettas i sina uniformer... stackare.

På lunchen idag träffade jag en fd kollega och vi satt ute på Soho (åt caesarsallad eller hur det nu stavas ae eller ea?) och som nästan trevligt sällskap och underhållning hade vi AIK-fans. De satt på krogen bredvid och gapade. De sjöng ibland Hata hata hata Göteborg, och ibland Göteborg är Sveriges skithål. Jomenvisst. Moget. Med tanke på att de flesta faktiskt såg ut att vara över 20 år....

Vi hade överseende med dem, töntarna, tills det helt plötsligt for en flaska genom luften. Då kändes det mindre lustigt. Men i samma stund var lunchen uppäten så vi gick.

Nu sitter jag hemma i soffan och vill bara sova. I kväll är det tidig sänggång som gäller. Men innan dess ska jag hinna skriva lite. Måste bara sätta mig bekvämare än jag gör nu,

Och så var det det här med middag. Det får bli smörgås och/eller ägg. Eller så får det bli hallonsorbet med lakritssås.
---

2 kommentarer:

  1. Jag röstar för hallonsorbet med lakritssås och så hoppas jag att de där varma snygga poliserna klädde av sig nästa gång så du kunde ta något vackert foto ;)

    SvaraRadera
  2. Ninis: Den där hallonsorbeten mättade dåligt. Jag är hungrig. Nästa gång ska jag be dem klä av sig så jag kan fota dem!

    SvaraRadera