måndag 12 oktober 2009

Det var ju en baggis!


Ärligt talat så var det ju inte så svårt. Men till nästa gång ska jag ha plockat fram påsen med riven ost och öppnat den. Höll på att bränna fast såsen i kastrullen innan jag hade fått upp påsen ju. Likaså ska jag förbereda mig med att ha letat efter krossade tomater i förväg. Det underlättar att ha sakerna nära till hands.

Jag höll på att göra helt galet. Jag tolkade 3/4 dl mjöl fel. Och fick för mig att det skulle vara 3-4 dl! Men som tur var tänkte jag till före! Puh!

Nu står den i ugnen och käregodegud gör så att den blir bra! Och god!

Ett enda litet misstag så här långt: Den kom in i ugnen lite för sent. De små som ska till scouterna hinner inte äta innan. De får få smörgås innan och lasagne efteråt. Men hey! Jag har lagat en lasagne, som var jättefin när den åkte in i ugnen! Hur den ser ut när den är klar, och hur den sedan smakar är kanske ett helt annat blogginlägg.


5 kommentarer:

  1. Om det är en sådan baggis så kanske tom jag vågar mig på att göra lasagne någon dag.
    Tycker det är jättegott men har aldrig gjor det.
    Hoppas den smakade gott!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Den blir säkert kanongod...om nu inte ostsåsen bränndes vid...

    SvaraRadera
  3. Tips till nästa gång! Gör en vanlig vitsås med lite muskot, salt och peppar i. Strö den rivna osten som ett eget lager i gratängen (sås, plattor, köttfärs, ost, sås, plattor... osv) Avsluta med "...plattor, sås, och ost". Klart enklare!

    SvaraRadera
  4. Lastbilstanten; ja, så kan man ju göra! Min ostsås var den godaste jag någonsin smakat! *lycklig*

    SvaraRadera