lördag 10 oktober 2009

Kan man reklamera dåligt vin?


Åh. (hur mycket har jag druckit?)

Herregud.

Jag hade bestämt mig för att åka hem och slappa is offan när syster sms:ar att jag ska komma förbi ett ställe på samma gata där jag jobber. Ok, jag ställer upp. Går dit, inttälld inställd på att ta ett glas vin och sen åka hem. ETT glas vin blev flera. Varav ett dåligt, som jag fick lämna tillbaak. Rävgift är ett milt ord i smmanhanget. Helt seriöst: Tror de att folk går på vad som helst? Ok att husets röda inte är kvalitetsvin, men dåligt ska det fasen i mig inte vara.

Inte fick jag in alla mina beställda tapas-rätter heller - fick gå och jaga rätt på servitrisen som två gånger säger: "maten är ute på bordet" och jag svarar två gånger "maten är INTE ute på bordet" - efter en stund gick hon och kollade och kom tillbaka och sa "kocken har glömt. Din mat kommer snart"

Hörde jag det lilla ordet Ursäkta ? Tur för dem att jag var på ett osedvanligt gott humör idag! Jag kan vara en bitch om jag är på det humöret. Inte ofta som tur är, men desto värre nrä det är så...

För mycekt vin och för många cigaretter gör att jag nu sitter och ångrar tt jag alls gick ur sängne i morse. men det var det värt! Shit vad trevligt det var. och få umgås med syster en studn var också trevligt. Dessvärre känner jag nu att huvudvärken tilltar igen. Inte bra. och inte bra är beskrivningen på hur jag kommer må i morgon. ..

Jag släpade iväg oss till Macdonalds efteråt för att köpa lite mat - jag ska aldrig mer gå och lägga mgi med tom mage (fast nu är jag hungrig igen, vad är fel med mig?) men vi blev nekade att gå på bussen! Busschauffern sa att vi fick inte fick gå på bussen med mat! Men vafan, vi är två vuxna, staädadde och mogna kvinnor (näpp, men vi kan låssas) som klarar av att äta mat på en buss! Och om vi lovar att sitta längst fram så han kan hålla koll på oss? Men nähädå, vi fick gå av. Kom syster, vi går av , säger jag och börjar gå förbi kön som håller på att gå på bussen. Utanför (eller om syster stod kvar innanför dörren) säger syster att vi minsann inte ska gå av och jag får slänga maten! Slänga mina pommes frites?! Ok.Jag gör det. jag kastar lådan med pommes frites på marken. Och jag skäms! Jag slänger aldrig något på marken och har aldrig gjort! och nu, vid 37 års ålder gör jag det. på en busshållplats full med folk. ...

Men min hamburgare slänger jag inte. Den knökar jag ner i handväskan. Jodå. Det mesta som kladdar kletar och luktar går fetfint ner i mina handväskor. Är det inte äpplen så är det ruttna morötter -- jodå. Elller så är det nektariner i handsfakcket - det luktar faaaan efter två månader, kan jag tala om.Går på bussne igen, visar colan och ler lite trevligt och frågar om drickan går bra. Ja, den går bra, om det är lock på. Det är det.

Vi sätter oss nästan längst bak. Jag halar fram hamburgaren och syster börjar plocka fram hamburgare och pommes frites ur sin handväska. När ska jag bli så smart? Ohc tänka efter före?

Hemma går vi av i centrum och smyger (nä, för min syster är inte diskret för fem öre) efter en person som vi alltid undrat var han bor! Och nu vet vi!

Vi fortsätter lulla hem och nu sitter jag här! Onykter som bara den och ångrar djupt det sista kanske de två sista) glaset vin.
Finns det något mirakelmedel som tar bort bakfylla? Treo i förebyggande?

2 kommentarer:

  1. Glöm inte hamburgaren i väskan! Så att den inte ligger där och beblandar sig med ruttna äpplen. Vilken härlig kväll du haft (fast jag är inte avundsjuk i dag:)

    Det är nyttigt att läsa sånt här, för då ska jag bestäma mig för att kvällen ska bli lugn och fin, trots middag och vin hos vänner. Jag ska vara städad. Dricka massor av vatten. Ta max 3 glas vin. *Tror på mig själv. Not*

    SvaraRadera
  2. Ett par fingrar i halsen brukar funka bra mot bakfylla.

    SvaraRadera